παρουσίαση του Ομότιμου Μανιφέστου και του P2P Lab

From Hackerspace.gr
Jump to: navigation, search
P2p.png

external link
Starts Organizer
Thu 21 Feb 2013 19:00 Βασίλης Κωστάκης & Γιάννης Πλιώτας
Ends Event Owner
Thu 21 Feb 2013 20:00 elkos

Peer-to-peer in hackerspace.grTo "Ομότιμο Μανιφέστο" είναι μια προσπάθεια του Βασίλη Κωστάκη να περιγράψει το peer-to-peer (ομότιμο) κίνημα και ένα εναλλακτικό πολιτικό όραμα που πηγάζει από αυτό. Φυσικά το βιβλίο είναι ελεύθερα διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή κάτω από άδεια Creative Commons. Mπορείτε online να το διαβάσετε εδώ και να το παραγγείλετε από το βιβλιοπωλείο των Bορειοδυτικών Eκδόσεων σε τιμή που εσείς καθορίζετε.

Από το οπισθόφυλλο:

Πώς μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο σήμερα; Το Ομότιμο Μανιφέστο ισχυρίζεται ότι η αλλαγή συμβαίνει τώρα: Μια πανδαισία ομότιμης δημιουργίας αναδεικνύει νέους τρόπους παραγωγής, ιδιοκτησίας και διακυβέρνησης. Έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι οι κυρίαρχες θεωρίες της οικονομίας υπάρχουν για να ανατρέπονται, καλώντας μας να συμμετέχουμε σε ένα κίνημα που δημιουργεί τον κόσμο που θέλει, μέσα στον κόσμο που θέλει να ξεπεράσει. Γιατί είναι πολύ πιθανότερο κάποιος να (συν)δημιουργήσει το μέλλον, παρά να το προβλέψει.

Επίσης, θα γίνει αναφορά στο P2P Lab, ένα ανοιχτό εργαστήριο τέχνης και τεχνολογίας που πρόσφατα δημιουργήθηκε στα Ιωάννινα μοιραζόμενο το ίδιο όραμα και τις αρχές του hackerspace.gr στην Αθήνα.