NewsArchive

From Hackerspace.gr
Jump to: navigation, search


The cost of Hacking (2014 edition)

Μπορείς και συ να βοηθήσεις. Κάνε μια δωρεά.


--Hsgr 18:54, 09 January 2015 (EEST)


Privacy Group Therapy Meeting

Privacy grouptherapy.jpg

Πέμπτη 14/11 19:00
Περισσότερα

--Hsgr 16:08, 30 October 2013 (EEST)

Hackfest17

Hackfest17.JPG

Πέμπτη 21/11 19:00
Περισσότερα

--Hsgr 10:42, 12 November 2013 (EEST)


Creative Commons Film Festival 2013

Nccff web.png

Το πρώτο Nordic Creative Commons Film Festival ξεκινά στις 30 Αυγούστου, επιχειρώντας να αναδειχτούν οι νέες δυνατότητες διανομής και προβολής ταινιών, που γεννήθηκαν στην ψηφιακή εποχή, αλλά και να προβληθούν δημιουργοί που έχουν επιλέξει να διαμένουν το έργο τους ελεύθερα.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται παγκοσμίως σε 18 χώρους με τις επίσημες προβολές να οργανώνονται με την μέθοδο crowdsoursing, δηλαδή από δημιουργούς που προσφέρουν τις ταινίες τους και ενδιαφερόμενους σε όλο τον κόσμο που αναλαμβάνουν να φιλοξενήσουν τις προβολές.

Στην Αθήνα τον ρόλο του οικοδεσπότη θα παίξει το Hackerspace.gr πραγματοποιώντας προβολές στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά 8 ταινίες μικρού μήκους, 5 ντοκιματέρ και 2 ταινίες μεγάλου μήκους με αγγλικούς υπότιτλους.

Η είσοδος για τις προβολές θα είναι ελεύθερη, αλλά για την καλύτερη διαχείριση του χώρου απαιτείται κράτηση θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα προβολών και κρατήσεις, επισκεφτείτε το http://tiny.cc/hsgr-cc2013

--Hsgr 13:19, 23 August 2013 (EEST)International Space Apps Challenge - Awards

Την πρώτη θέση στην κατηγορία «Best Mission Concept», στον διεθνή διαγωνισμό καινοτομίας της NASA International Space App Challenge 2013, κέρδισε το «Popeye on Mars», ένα αεροπονικό θερμοκήπιο που αναπτύχθηκε από ομάδα Ελλήνων νεαρών επιστημόνων.

To International Space App Challenge 2013 αποτελεί ετήσια εκδήλωση της NASA που φέτος έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου 2013 σε 83 πόλεις του κόσμου. Στην Αθήνα διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας (Σ.Ε.Α) και το hackerspace.gr. Το παραγωγικό διήμερο είχε ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, την δημιουργία του «Popeye on Mars».

Το «Popeye on Mars» είναι ένας ανοιχτού κώδικα λεπτομερής σχεδιασμός θερμοκηπίου με σκοπό την λειτουργία του στις αντίξοες συνθήκες της επιφάνειας του Άρη. Μέσω αεροπονικού συστήματος αναπτύσσεται σπανάκι, το οποίο παράγει οξυγόνο που συλλέγεται σε ειδική φιάλη. Είναι ενεργειακά αυτόνομο, χρησιμοποιώντας ως πηγή ενέργειας το ηλιακό φως και έχει κύκλο ζωής 45 ημέρες περίπου, με δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης του μετά από βασικές εργασίες συντήρησης.

Την νικητήρια ομάδα αποτελούν οι: Βαγγέλης Χλιάρας, Παναγιώτης Μπαϊράμης, Μάνθος Παπαματθαίου, Θεμιστοκλής Καραφασούλης, Λυδία Πολύζου, Χάρις-Κλειώ Κόρακα, Σωτήριος Παναγιώτου, Αγησίλαος Ζησιμάτος και Αλφρέδος-Παναγιώτης Δαμκαλής.

Στην διοργάνωση παγκοσμίως συμμετείχαν 9000 άτομα και υποβλήθηκαν 770 προτάσεις εκ των οποίων 134 προτάθηκαν για διάκριση. Μόλις 5 επιλέχθηκαν ως καλύτερες στις κατηγορίες τους, μέσα στις οποίες συγκαταλέγεται και το καινοτόμο «Popeye on Mars».

--Hsgr 11:49, 24 May 2013 (EEST)


Hackfest16

Hackfest16.png

--Hsgr 10:09, 14 june 2013 (EEST)


Hackfest15

Hackfest15.jpg

--Hsgr 11:49, 18 April 2013 (EEST)


International Space Apps Challenge

Spaceappschallenge2013.png

Ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας (ΣΕΑ) σε συνεργασία με το Hackerspace.gr σας προσκαλούν στο International Space Apps Challenge 2013 στην Αθήνα!

Το International Space Apps Challenge 2013 είναι μια διήμερη εκδήλωση ανάπτυξης τεχνολογίας, κατα την διάρκεια της οποίας πολίτες απο όλο το κόσμο συνεργάζονται για την επίλυση προβλημάτων διαστημικής τεχνολογίας και κοινωνικών αναγκών. Συνδιάζοντας το πάθος για το διάστημα (ΣΕΑ) και το πάθος για την τεχνολογία (hackerspace.gr) οργανώνουμε ένα παραγωγικό και πολλά υποσχόμενο διήμερο στην Αθήνα!

Register

--Hsgr 15:02, 07 March 2013 (EEST)


User eXperience

Userex.png

--Hsgr 13:52, 07 April 2013 (EEST)


The cost of Hacking

Hackerspace 1.JPG

Το Hackerspace.gr [HSGR] είναι ένας χώρος αφιερωμένος στο δημιουργικό hacking κώδικα και κατασκευών, στην Αθήνα. Είναι ένας χώρος 120τ.μ. ανοιχτός σχεδόν 24/7 για όλους τους ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν (κώδικα και ιδέες) και να συνεργαστούν με άλλους. Το 2012 ήταν ένας χρόνος γεμάτος projects και events στον χώρο που έχει γίνει το φυσικό σημείο συνάντησης της Open Source κοινότητας της Αθήνας. Συνολικά μετράμε περίπου 270 events (περίπου ένα ανά δύο ημέρες απ' τα εγκαίνια του χώρου!)

Το Hackerspace.gr σε χρειάζεται

Buildinghsgr25.jpg

Ένας χρόνος όμως που είχε και κόστος, το οποίο επωμίστηκαν κυρίως τα μέλη του Hackerspace αλλά και φίλοι με τις δωρεές τους. Μπορείς και συ να βοηθήσεις. Κάνε μια δωρεά ή βοήθησε μας να εξοπλίσουμε καλύτερα τον χώρο.

Και φυσικά είσαι ευπρόσδεκτος να συμμετέχεις στον χώρο, στα projects του και να μοιραστείς τις ιδέες σου.

--Hsgr 12:49, 10 January 2013 (EEST)


Hackerspace pledge.jpg

Θες να βοηθήσεις το Hackerspace.gr να προμηθευτεί εργαλεία και εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για τα τρέχονται αλλά και για μελλοντικά projects;

Κάνε μια δωρεά και βοήθησε να επιτευχθεί πιο γρήγορα ο στόχος.

Τα έσοδα αυτά θα αξιοποιηθούν για τις παρακάτω αγορές:

 • Logic Analyzer
 • FPGA
 • Oscilloscopes
 • Soldering Station
 • 4 x Soldering Irons
 • Signal Generator
 • GNU radio USB dongle
 • 5x RaspberryPi B
 • Mains detector
 • Soldering Fume Blower
 • Magnifying glass light for SMD inspection
 • Breadboards
 • Antistatic workmat
 • Variable Power Supply
 • ...and supplies for electronics and basic hardware.


Ο παραπάνω εξοπλισμός θα αξιοποιηθεί σε τρέχοντα και μελλοντικά projects:


Κάνοντας μια δωρεά το όνομα σου θα αναγραφεί στην LED οθόνη μας! (σύντομα θα ακολουθήσει σχετικό video)

--Hsgr 14:41, 19 April 2012 (EEST)


SuperCollider Workshops

Scicon.png

Τις επόμενες ημέρες ξεκινάει ένας νέος κύκλος workshops για το SuperCollider. To SuperCollider είναι μία γλώσσα γενικού σκοπού, με ένα προγραμματιστικό περιβάλλον ειδικά σχεδιασμένο για σύνθεση ήχου σε πραγματικό χρόνο και αλγοριθμική σύνθεση. Παρέχει μία αντικειμενοστραφή γλώσσα βασισμένη σε διερμηνευτή, η οποία δρα σαν ένας πελάτης δικτύου σε έναν εξυπηρετητή υπεύθυνο για σύνθεση ήχου σε πραγματικό χρόνο. Περισσότερα στη σχετική σελίδα.

Ο κύκλος των παρουσιάσεων έχει σκοπό να βοηθήσει χρήστες σε αρχάριο έπίπεδο να εξοικιωθούν με το SC. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, αλλά για τον καλύτερο σχεδιασμό, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής.

--Hsgr 11:21, 13 March 2013 (EEST)


Hackfest14

Hackfest14.jpg

--Hsgr 15:49, 7 January 2013 (EEST)


SuperCollider Workshops

Scicon.png

Την Τρίτη 30 Οκτώβρη ώρα 18:00-20:00 ξεκινάει ένας νέος κύκλος workshops, που θα διαρκέσει περίπου 6 εβδομάδες, για το SuperCollider. To SuperCollider είναι μία γλώσσα γενικού σκοπού, με ένα προγραμματιστικό περιβάλλον ειδικά σχεδιασμένο για σύνθεση ήχου σε πραγματικό χρόνο και αλγοριθμική σύνθεση. Παρέχει μία αντικειμενοστραφή γλώσσα βασισμένη σε διερμηνευτή, η οποία δρα σαν ένας πελάτης δικτύου σε έναν εξυπηρετητή υπεύθυνο για σύνθεση ήχου σε πραγματικό χρόνο. Περισσότερα στη σχετική σελίδα.

Ο κύκλος των παρουσιάσεων έχει σκοπό να βοηθήσει χρήστες σε αρχάριο έπίπεδο να εξοικιωθούν με το SC. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, αλλά για τον καλύτερο σχεδιασμό, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής.

--Hsgr 18:21, 27 October 2012 (EEST)


Μαθήματα 3D γραφικών με blender

Blender.png

Νέος κύκλος εβδομαδιαίων μαθημάτων 3D γραφικών ξεκινάει την Τρίτη 30 Οκτώβρη ώρα 20:00-22:00. Ο κύκλος θα διαρκέσει περίπου 6 εβδομάδες. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, αλλά για να προσανατολίσουμε καλύτερα μελλοντικά μαθήματα, καλό θα ήταν οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα. Επίσης καλό είναι οι ενδιαφερόμενοι να φέρουν μαζί τους ένα laptop εαν υπάρχει καθότι πιθανότατα οι υπολογιστές του χώρου δεν θα αρκούν για όλους

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα Blender 3D Lessons

--Hsgr 16:21, 23 October 2012 (EEST)


Hackday0: fork, hack, commit, merge

Δουλεύεις πάνω σε κάποιο Open Source project; Θες να κινητοποιήσεις περισσότερο κόσμο γύρω απ' αυτό και να σε βοηθήσουν να διορθώσεις bugs και να προσθέσεις νέα features; Τότε σίγουρα πρέπει να συμμετέχεις στο Hackday, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 3 Νοεμβρίου.

Μπες στο site και καταχώρησε το project σου και τις σχετικές πληροφορίες για το πρώτο Hackday0,

hackerspace.gr/wiki/Hackday0

Hackday0.png

--Hsgr 20:49, 08 October 2012 (EEST)


Μαθήματα Βασικών Ψηφιακών Ηλεκτρονικών

Hackerdigilogic.png

Ο χώρος του hackerspace είναι ένας χώρος εκμάθησης νέων δεξιοτήτων, όχι μόνο για τις ανάγκες του ελεύθερου και ανοιχτού λογισμικού αλλά και για το ανοιχτού κώδικα hardware. Κάτω από αυτό το πλαίσιο ξεκινά ένας νέος κύκλος μαθημάτων βασικών ψηφιακών ηλεκτρονικών.

Ο κύκλος των μαθημάτων αυτών θα διεξαχθεί σε 6 διαδοχικά Σάββατα, ξεκινώντας από την 20η Οκτωβρίου, στις 17:00. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη αλλά λόγω περιορισμένων θέσεων οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα Digital Electronics Lessons

--Hsgr 17:17, 10 October 2012 (EEST)


Webmaker OpenStreetMap HackJam

link=http://hackerspace.gr/wiki/Webmaker OpenStreetMap HackJam

--Hsgr 11:45, 19 September 2012 (EEST)


Software Freeedom Day

Το προσεχές Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου η παγκόσμια κοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού γιορτάζει σε μια μέρα που είναι γνωστή ως Software Freedom Day.

Με αφορμή τη μέρα αυτή η ομάδα του Hackerspace πραγματοποιεί σχετικό event και προσκαλεί όλη την Open-Source κοινότητα να δώσει το παρόν και να γιορτάσει αυτή τη μέρα. Παράλληλα το event είναι μια αφορμή για να ανταλλαχθούν ιδέες και προτάσεις για νέα events και projects που θα μπορούσαν να φιλοξενεθούν στον χώρο του Hackerspace.

Ο χώρος θα είναι ανοιχτός απ τις 12:00 μέχρι αργά το βράδυ, ενώ θα υπάρχουν αρκετά CDs και δώρα από Open Source projects. Σας περιμένουμε όλους εκεί!

Sfd11.png

--Hsgr 15:05, 12 September 2012 (EEST)


Webmakers make Popcorn

link=http://hackerspace.gr/wiki/Webmakers make Popcorn

--Hsgr 11:51, 30 July 2012 (EEST)


Webmakers 101

Webmaker101.png

--Hsgr 15:41, 22 June 2012 (EEST)


1 year Hackerspace.gr

1yearhsgr.png

Θα προηγηθεί Hackfest με παρουσιάσεις.

--Hsgr 12:41, 22 May 2012 (EEST)


Astrophotography Workshop

Astophotography.png

--Hsgr 17:12, 29 April 2012 (EEST)


24h of pain ctf

24h of pain ctf.png

--Hsgr 12:01, 29 March 2012 (EEST)


Green Hack

GreenHack.png

--Hsgr 15:41, 30 March 2012 (EEST)


Μαθήματα Linux

Linux Lessons1.jpg
Το hackerspace.gr συνεχίζει τις δράσεις μάθησης με δύο νέους κύκλους μαθημάτων. O 1ος κύκλος "Εισαγωγή στο Linux" ξεκινάει με την εγκατάσταση μια διανομής Linux και σε βασικά θέματα χρήσης και εφαρμογών. Ο 2ος κύκλος "Γνωριμία με την γραμμή εντολών" αναλύει πιο προχωρημένα θέματα. Περισσότερα για το πρόγραμμα στη σχετική σελίδα.

Τα μαθήματα θα διεξαχθούν σε 4 διαδοχικές βδομάδες, θα έχουν διάρκεια 2 ώρες και θα ξεκινάνε στις 18:00. Ο 1ος κύκλος θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 2 Απριλίου και ο 2ος Κύκλος τη Τρίτη 3 Απριλίου. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη αλλά λόγω περιορισμένων θέσεων οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Φόρμα Συμμετοχής

--Hsgr 18:19, 21 March 2012 (EEST)


Document Freedom Day 2012

Dfd hsgr.jpg

--Hsgr 13:41, 22 March 2012 (EEST)


Free your Android

FreeYourAndroid-Event.jpg

--Hsgr 14:41, 18 March 2012 (EEST)


OpenStreetMap Walking Papers

OSM walking.jpg

--Hsgr 18:11, 16 March 2012 (EEST)


LuCI Translation Sprint

Luci Sprint.jpg

--Hsgr 14:20, 15 March 2012 (EEST)


Encryption, Anonymity and Freedom of Speech on the Internet

Eafos poster 1080 new.png

--Hsgr 8:30, 13 March 2012 (EEST)


Hackfest9 - html5 mode

Hackfest9.jpg

--Hsgr 12:12, 6 March 2012 (EEST)


Ubuntu Global Jam @ Hackerspace.gr

UbuntuGlobalJam2012.png

--Hsgr 15:33, 29 February 2012 (EEST)


OpenROV Taskforce Meetings

OpenROV Poster.jpg

--Hsgr 13:27, 11 February 2012 (EEST)


OpenShift Workshop

Openshift.jpg

Λόγω έκτακτων υποχρεώσεων του εισηγητή, που τον κρατούν εκτός Ελλάδος, το OpenShift Workshop που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη 26/1 δεν θα πραγματοποιηθεί.

Θα υπάρξει ενημέρωση τις επόμενες ημέρες για τη νέα ημερομηνία διαξεγωγής του Workshop.

--Hsgr 12:49, 26 January 2012 (EEST)


Wikimedia Workshops

Wikimedia Workshops.jpg

--Hsgr 13:54, 20 January 2012 (EEST)


Μαθήματα Linux

Linux Lessons1.jpg
Το hackerspace.gr συνεχίζει τις δράσεις μάθησης με δύο νέους κύκλους μαθημάτων. O 1ος κύκλος "Εισαγωγή στο Linux" ξεκινάει με την εγκατάσταση μια διανομής Linux και σε βασικά θέματα χρήσης και εφαρμογών. Ο 2ος κύκλος "Γνωριμία με την γραμμή εντολών" αναλύει πιο προχωρημένα θέματα. Περισσότερα για το πρόγραμμα στη σχετική σελίδα.

Τα μαθήματα θα διεξαχθούν σε 4 διαδοχικές βδομάδες, θα έχουν διάρκεια 2 ώρες και θα ξεκινάνε στις 18:00. Ο 1ος κύκλος θα ξεκινήσει την Πέμπτη 2 Φλεβάρη και ο 2ος Κύκλος την Δευτέρα 30 Γενάρη. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη αλλά λόγω περιορισμένων θέσεων οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Φόρμα Συμμετοχής

--Hsgr 12:26, 16 January 2012 (EEST)


Hackfest7

Hackfest7.png

Πρόσθεσε το δικό σου lightning talk

--Hsgr 13:29, 07 January 2012 (EEST)


Μαθήματα Linux

Tux.gif
Το hackerspace αποτελεί ένα χώρο ανοιχτό για δημιουργικότητα, συνεργασία, έρευνα, ανάπτυξη και φυσικά μάθηση! Σε αυτό το πλαίσιο ξεκινάει στον χώρο ένας νέος κύκλος μαθημάτων Linux.

Ο κύκλος μαθημάτων θα διεξαχθεί σε 4 διαδοχικές Δευτέρες, ξεκινώντας την 5η Δεκεμβρίου, στις 18:00. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, αλλά λόγω περιορισμένων θέσεων οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Φόρμα Συμμετοχής

Λεπτομέρειες για τα μαθήματα

--Hsgr 16:27, 24 November 2011 (EEST)


Software Freeedom Day / Open Party

Το προσεχές Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου η παγκόσμια κοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού γιορτάζει σε μια μέρα που είναι γνωστή ως Software Freedom Day.

Με αφορμή τη μέρα αυτή η ομάδα του Hackerspace πραγματοποιεί Open Party και προσκαλεί όλες τις Open-Source κοινότητες να δώσουν το παρόν και να γιορτάσουν αυτή τη μέρα ή/και να ενημερωθούν για το πως μπορούν να αξιοποιήσουν το Hackerspace για μελλοντικές τους δράσεις.

Ο χώρος θα είναι ανοιχτός απ τις 11:00 μέχρι αργά το βράδυ. Σας περιμένουμε όλους εκεί!

ΥΓ. Φυσικά στον χώρο θα υπάρχουν αρκετά CDs και δώρα από Open-Source projects.

Sfd11.png

--Hsgr 18:17, 12 Sep 2011 (EEST)


Αυτή την εβδομάδα στο Hackerspace

Αυτή την εβδομάδα θα φιλοξενηθούν αρκετά events στο Hackerspace. Αναλυτικά:

Δευτέρα 19:00
Social Networking Project: Ο κεντρικός άξονας της ιδέας είναι ένα κοινωνικό δίκτυο το οποίο θα συνδυάζει δυνατότητες από τα υπάρχοντα.

Τρίτη 19:00
Time-based Currency: Συνάντηση για project Χρονοταμείου.

Τετάρτη 19:00
Ebooks & Open-Source: Παρουσιάση της κατάστασης του χώρου των ebooks και η θέση του Open-Ssource σε αυτο.

Πέμπτη 18:00
United Transnational Republics: Συνάντηση/Συζήτηση για United Transnational Republics.
Πέμπτη 19:00
Mozilla Greece Meetup: Συνάντηση της Ελληνικής κοινότητας Mozilla.
Πέμπτη 21:00
Fedora 15 Release Party: Γιορτάζουμε την έκδοση του Fedora 15.

Κυριακή 11:00
Hackerspace Meeting: Το μηνιαίο meeting του Hackerspace.gr.

Και φυσικά ο χώρος είναι ανοιχτός και όλες τις υπόλοιπες μέρες.

--Hsgr 12:27, 26 July 2011 (EEST)


Αυτή την εβδομάδα στο Hackerspace

Αυτή την εβδομάδα θα φιλοξενηθούν δύο events στο Hackerspace. Αναλυτικά:

Πέμπτη 19:00
Mozilla Greece Meetup: Συνάντηση της Ελληνικής κοινότητας Mozilla.

Παρασκευή 17:00 & Σάββατο 10:00
Opendata Hackathon: Ανάπτυξη εφαρμογών και υπηρεσιών που θα αξιοποιούν τα στοιχεία που διατίθενται ελεύθερα απ' τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Και φυσικά ο χώρος είναι ανοιχτός και όλες τις υπόλοιπες μέρες.

--Hsgr 22:07, 18 July 2011 (EEST)


Hackfest5: Back to base!

Ήρθε (επιτέλους) η ώρα για το 6ο Hackfest! Την Πέμπτη 07 Ιουλίου απ’ τις 19:00 το απόγευμα θα είμαστε στο Hackerspace για να χακάρουμε πάνω στα αγαπημένα μας projects!


Το Hackfest θα περιλαμβάνει και κάποιες παρουσιάσεις:

Lighting Talks

 • Web Development using GIT: Νίκος Ρούσσος
 • Computer vision for (D)HTML: Γιάννης Γραβεζάς

Workshops

 • Data Deduplication: Ευάγγελος Μπαλάσκας


Σας περιμένουμε με τα laptops σας!

--Hsgr 13:54, 05 July 2011 (EEST)


Melissi Brainstorm Session

Την επόμενη Τρίτη 21/6 θα πραγματοποιηθεί ένα brainstorm session για το melissi project.

logo-background.png

Θα πραγματοποιηθεί μία εποπτική τεχνική παρουσίαση του project και στην συνέχεια θα συζητήσουμε:

 • Για τον server και το πρωτόκολο: Πως διαχειριζόμαστε τα file revisions, permissions, shares, encryption και πως μπορεί να υλοποιηθεί το federatation μεταξύ των hives.
 • Για το UX: Τι γίνεται σε περιπτώσεις file conflicts και πια είναι απαραίτητα, επιθυμητή και προς αποφυγήν λειτουργικότητα του server και των client κομματιών
 • Φυσικά ότιδήποτε άλλο σχετικά με το project

Δωρεάν pizza και αυτοκόλλητα melissi για όλους τους συμμετέχοντες ;)

 • Τι: Melissi Brainstorm Session
 • Πότε: Τρίτη 21/6 (σε μία εβδομάδα!) από τις 18.00
--Hsgr 15:51, 14 June 2011 (EEST)


UNAUTHORIZED security meeting 001

Με την ονομασία UNAUTHORIZED – security meetings, αναφερόμαστε σε μια σειρά από meetings τα οποία θα λαμβάνουν χώρα ανά τακτά - αλλά μη καθορισμένα - χρονικά διαστήματα στο Hackerspace και τα οποία θα έχουν σαν κύριο αντικείμενο τους, το θέμα της ασφάλειας εφαρμογών και διαδικτύου.

ggg21.png

Το πρώτο meeting θα γίνει στις 12 Ιουνίου στις 12:00 και θα περιλαμβάνει τις παρουσιάσεις:

 • Thiseas : "Authorization Attacks using Session Hijacking"
 • mr.prØn : "Attack CMS systems – 0day exploitation"

Πρωταρχικός στόχος και όραμα της ομάδας που οργανώνει τα UNAUTHORIZED – security meetings είναι το δοθεί η ευκαιρία στον καθένα να μοιραστεί τις εμπειρίες, τα projects, τον κώδικα, και τις ιδέες που πιθανότατα έχει επάνω στον τομέα της ασφάλειας. Γι αυτό το λόγο υπάρχει διαρκές CFP.

--Hsgr 10:23, 9 June 2011 (EEST)


IPv6 Party!

Η 8η Ιουνίου έχει οριστεί παγκοσμίως ως World IPv6 Day. Πολλές γνωστές εταιρείες θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσω IPv6, στο πλαίσιο εικοσιτετράωρης δοκιμής νέων τεχνολογιών και πρωτοκόλλων, ενώ σε πολλά μέρη του κόσμου θα διεξαχθούν IPv6 paties!

button-ipv6-big.png

Την προσεχή λοιπόν Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 20:00 θα διεξαχθεί IPv6 party στο HSGR.
Θα γίνει μια αρχική παρουσίαση απ' τον Γιώργο Καργιωτάκη με θέμα "Εισαγωγή στο πρωτόκολλο IPv6" και θα ακολουθήσει σχετική συζήτηση.

--Hsgr 18:33, 02 June 2011 (EEST)


Εγκαίνια Hackerspace.gr: Το Video

(Right click to control movie)


(video by: infl00p)

--Hsgr 10:51, 31 May 2011 (EEST)


28 Μαΐου: Hackerspace.gr opening doors!

Η μεγάλη στιγμή έφτασε!

Μετά από αρκετούς μήνες προετοιμασίας μέσα απ' τα hackfests, μετά από μερικές συναντήσεις για brainstorming...

2011-03-23%2021.26.18.jpg


μετά από πολλές ώρες δουλειάς για να έρθει ο χώρος στη μορφή που τον θέλουμε...

2011-05-03%2021.00.02.jpgΉρθε η ώρα το hackerspace.gr να ανοίξει τις πόρτες του!

Το Σάββατο 28 Μαΐου στις 19:00 είστε όλοι καλεσμένοι στα εγκαίνια.


Πρόσβαση

--Hsgr 13:56, 16 May 2011 (EEST)


Hackerspace.gr CNC keychain machining

(Right click to control movie)


(kudos to Acinonyx)

--Hsgr 15:38, 10 May 2011 (EEST)


Hackerspace.gr is cocooning...

Hold your breath! Το Hackerpsace.gr ανοίγει τις πόρτες του μέσα στις επόμενες ημέρες...

--Hsgr 11:45, 15 April 2011 (EEST)