11ο Μάθημα Αστρονομίας ΣΕΑ

From Hackerspace.gr
Jump to: navigation, search
200px-SEA logo.png

external link
Starts Organizer
Sun 07 Apr 2013 11:45 Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας
Ends Event Owner
Sun 07 Apr 2013 14:00 Fredy

11ο Μάθημα Αστρονομίας ΣΕΑΑγαπητοί αστρόφιλοι!

Σας καλούμε στο 11ο Μάθημα Αστρονομίας του Σ.Ε.Α. με θέμα «Κοσμολογία ΙΙ», την Κυριακή 07 Απριλίου, στο χώρο του hackerspace.gr (http://hackerspace.gr/wiki/Getting_Here) και ώρα 11:45 π.μ. Η διάλεξη/μάθημα θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες και θα είναι το δεύτερο από μια σειρά τριών/τεσσάρων μαθημάτων αφιερωμένα στην Κοσμολογία. Μιας και ο χώρος είναι self-service, μπορείτε να φέρετε τα δικά σας αναψυκτικά, σνακ κ.τ.λ.

Πιο αναλυτικά, στη διάλεξη αυτή μπορείτε να μάθετε:

  • για τα φαινόμενα που εμφανίστηκαν στο Σύμπαν τα πρώτα λεπτά της δημιουργίας του (νουκλεοσύνθεση, πληθωρυσμός κ.ά.),
  • για τις κοσμικές δομές: πώς κβαντικά φαινόμενα έφτιαξαν ολόκληρους γαλαξίες,
  • αν ήταν το Big Bang πάντοτε η μόνη επιλογή.

Τα μαθήματα είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους και κατάλληλα για οποιονδήποτε, ανεξαρτήτως του υποβάθρου που έχει στην αστρονομία, ενώ είναι ιδανικά:

  • για μαθητές Λυκείου που θέλουν να μετάσχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής ή απλώς ενδιαφέρονται για το αντικείμενο,
  • για φοιτητές,
  • για όσους έχουν ασχοληθεί έστω και στοιχειωδώς με φυσικές επιστήμες και θέλουν να δουν πώς με απλό τρόπο μπορούν να μάθουν τα πάντα για τον ουρανό.

Αν θέλετε να δείτε τη μορφή των μαθημάτων, μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο από το 7ο Μάθημα Αστρονομίας: https://www.youtube.com/watch?v=iqfwRrAmVGE